Planera den bästa semesterresan

Att få åka till sina drömmars resmål är för många en högsta önskan. Det finns många härliga smultronställen i världen att upptäcka.

Planera den bästa semesterresan

Man kan gå ut på flera olika resebloggar för att få inspiration till vart man ska resa, många blir även tipsade av släkt och vänner på platser som är värda att besöka. Idag finns bra sökmotorer för att hitta den typ av resmål man önskar. Man kan hitta den typ av hotel man önskar i den typ av miljö man önskar. Vill man bo mitt i storstadspulsen eller vill man bo långt ut på landsbygden. Vill man åka till ett varmt exotiskt land eller kanske till de norra delarna av världen. Vad man än väljer så kan det löna sig att planera sin resa. Man behöver inte detaljplanera men att ha en grov översikt kan hjälpa till att få ut det bästa av sin efterlängtade semesterresa. Passa på att skaffa information om resmålet och fundera på vad som måste besökas och vad man kan hoppa över.

Budget

En viktig sak att ta hänsyn till är sin budget till resan. Hur mycket pengar är man beredd på att spendera på sin resa, vad ska man ha i fickpengar, ska man resa runt och bo på flera ställen eller ska man bo på ett och samma ställe under sin utlandsvistelse. Gör upp en budget på ungefär hur mycket pengar man tror sig behöva och börja spara. Om man har en liten budget som inte räcker så långt eller om man inte har lust att spara till en lämplig budget, så kan man istället jobba under sin utlandsvistelse. Det finns ett företag i Australien som hjälper till med att skaffa visum och att skaffa ett jobb goworkabout. Det finns alla möjliga extrajobb man kan utföra, plocka frukt, dykinstruktör, undervisa engelska, jobba på café, för att nämna några.

Försäkringar

En annan viktig sak att tänka på när man ska resa är sina försäkringar. Man bör ringa sitt försäkringsbolag och höra vad som ingår i  hemförsäkringen och vad man kanske bör tänka på att lägga till i sin reseförsäkring. Har man ett kreditkort så kan det ibland vara en fördel att betala sin resa med det. Det ingår ofta bra eller kompletterande försäkringar från banken via ditt kreditkort. Ring din bank och fråga. Hör med ditt försäkringsbolag vilka handlingar du bör ta med dig på resan.

Reskassan

Ska man ha cash eller kort?  Det finns flera fördelar med kort, man slipper ha en större summa pengar på sig som kan bli stulet. Man slipper slipper fundera på hur mycket man ska växla innan man åker.Det finns lite saker att tänka på när det gäller att ta med kreditkortet på resan. Tänk på att ta med två kort, ifall ett blir stulet. Ha inte för mycket pengar på något av korten utan flytta pengar från ett tredje konto när det behövs. Spärra det stulna kortet direkt.

Reskassan

Välj alltid den lokala valutan när du ska ta ut pengar, det blir oftast billigast.